Muditayoga Jóga Stúdió > Események  > ॐ 108 Napüdvözlet és csakrák bídzsa-mantra meditáció
ॐ 108 Napüdvözlet + 108 OM Mantra

ॐ 108 Napüdvözlet és csakrák bídzsa-mantra meditáció

108 Napüdvözlet + 108 OM Mantra

 

2022 október 25 kedd 10:30-13:00

 

Október 25-én  részleges napfogyatkozás lesz:

A védikus megközelítés szerint ezen a napon nem jó kimenni a szabadba, jobb otthon lenni, mantrázni, meditálni jógázni, szentírásokat olvasni. A napfogyatkozás újholdat is jelent, ezért a fogadalmaknak, új kezdetnek, a dolgok letisztázásának kedvez életünkben. Tradicionálisan, holdnapokkor nem astangázunk, hanem helyette 108 napüdvözletet végzünk. A védikus bölcselet szerint a fogyatkozásokba nem jó belenézni, nem jó a szemnek, az elmének és a pszihének sem tesz jót. Érdemes inkább zárt helyen tartózkodni és lelki gyakorlatot végezni. A napfogyatkozás újholdat is jelent, ezért a fogadalmaknak, új kezdetnek, a dolgok letisztázásának kedvez életünkben.

108 Napüdvözlet: Teliholdkor és Újholdkor az emberben felgyülemlett energiákon dolgozunk.  Tradicionálisan, holdnapokkor nem astangázunk, hanem helyette 108 napüdvözletet végzünk.  A 108 napüdvözlet alatt felhalmozott energiát az óra végén fel is lehet ajánlani valami vagy valaki részére. A szándék és részvét a fontos, valamint hogy mindenki a legjobb tudása szerint csinálja!

A Napüdvözlet gyakorlatsor végzése közben a légzés és a mozdulatok tökéletes összehangolása és a tekintet fókuszálása az egyik legkiválóbb módszer a „mozgó meditáció” élmény megtapasztalására. A Szúrja Namaszkára mozdulatsor már önmagában végezve is rendkívüli gyógyító hatással rendelkezik, a legkedvezőbb hatás pedig akkor érhető el, ha 108-szor végezzük, amely szám a Napot szimbolizálja.

 

Csakrák bídzsa-mantrák: A csakrák fő energia Központjaink. A bídzsa-mantrákkal a csakrák energiáit tudjuk aktíválni.

„A maghangok (bídzsa mantrák) ismételgetése és a dharma (törvény, rend) segíti a gyakorlót a magasabb tudatállapotok elérésében.” Haris Dzsohari

 

Aki szeretne csatlakozni, az kérem, hogy írja meg emailen nekem:

ditto@muditayoga.hu

legkésőbb a kezdés előtti napon!

Namaste

 

 

 

 

 

 

 

 

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.