Muditayoga Jóga Stúdió > Medita Mudita  > A jóga vezérfonala
A jóga vezérfonala

A jóga vezérfonala

A jóga vezérfonala

अथ योगानुशासनम्॥१॥
atha yogānuśāsanam l|1/1||

Íme a jóga kifejtése/magyarázata/tanítása.

A jóga tanításainak egyik összefoglaló szövegét a Jóga Szútrákat Patandzsali írásának tulajdonítják és keletkezését kb 2000 évvel ezelőttre tájolják, de már előtte is ismeretes volt: szájról szájra adták tovább az indiai bölcsek.

A jóga szó (mint a többi szanszkrit szó is) nagyon sokfélét jelenthet: igát, lószerszámot, felszerelést, eszközt, fogást, összekapcsolását, egyesítését, eggyé válást, elérést, szabályt, törekvést, odaadást, vállalkozást, összpontosított figyelmet, elmélkedést, elmélyedést.
Segít harmóniát teremteni az életünkben, segít helyreállítani az egészséget, segít az önismeret útján, segít megérteni önmagunkat és a világot.

Olyan mint egy híd a tudat feletti és alatti között, segít felébreszteni, megélni mindenkinek a benne lakozó isteni energia megtalálását, ezáltal segíti a földi élet fejlődését, kiteljesedését a szív vezérlésével a szeretet útján.

A szútra szó fonalat, itt vezérfonalat jelent, utalhat a rövid, tanító, esszenciális, a lényeget összefoglaló szövegekre: a szútra tanítás, szent irat, szent szöveg, amely maga a tanítás.
Mivel ezek a szövegek nagyon rövidek, tömörek és a szanszkrit szavaknak nagyon sok jelentése van; ezért nagyon sok fordítása létezik a szútráknak.

Amiket itt a Medita-Muditában osztok meg: azoknak alapja a tapasztalásaim, megérzéseim, meglátásaim; szanszkrit nyelv és indiai filozófiai tanulmányaim.

Namaszté

Dittó

 

Megosztás...

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Anahata\Modules\SocialShare\anahata_mikado_addslashes() in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php:153 Stack trace: #0 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(123): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworkShareLink('facebook', Array) #1 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(91): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworksParams(Array) #2 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/lib/mkd.functions.php(1237): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->render(Array, NULL, 'mkd_social_shar...') #3 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share-functions.php(12): anahata_mikado_execute_shortcode('mkd_social_shar...', Array) #4 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/modules/blog/t in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php on line 153
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.