Muditayoga Jóga Stúdió > Medita Mudita  > Mala és gyakorlás

Mala és gyakorlás

A mala/mála jelentése füzér. Általában mantrák számolására használják mivel segíti a meditáció állapotát, fenntartását.
A malát lehet ékszerként/díszként is használni; csak fontos, hogy tisztelettel bánjuk vele.
Amikor elkezdjük használni mantra meditációhoz, akkor guru szem melletti szemét a hüvelykujj és a középső ujjunk közé tesszük, fogjuk: fontos, hogy a mutató ujjunkkal nem érintjük meg a malát.
Itt Ajaynál a keddi napon “SilentDay” van, persze reggel astanga gyakorlás:) és délután kriya (shambhavi mudra, trataka) és mantra meditációs gyakorlatok vannak; ez utóbbinál a malának kaptunk egy speciális nyakba akasztható mála tartót amin van egy rés külön a hüvelykujjunknak, hogy véletlenül se érjen hozzá.

A malát a középső ujjunk és a hüvelykujjunk között tartjuk illetve szemről szemre haladunk, ahogy mondjuk a mantrát, az óramutató járásával egy irányba és fontos, hogy ne lépjünk át a guru szemet. Ha szeretnénk folytatni, akkor induljunk el visszafelé ahonnan ‘jöttünk’ és így tovább oda-vissza:  sosem átlépve a guru szemet.
Azt tartják, hogy ez annak a jelképe, ha vki elérte a megvilágosodást akkor visszatér ebbe a világba, hogy a többi érző lény javára váljon és segítse őket a megvilágosodás eléréséhez.

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.