Muditayoga Jóga Stúdió > Kérdések/válaszok az első órahoz

Nem túl lassú és unalmas a jóga? Több féle jógairányzat van – mindenkinek ritmusa szerint – az astanga az a pörgős kategória, de itt is fontos a befele figyelés: mi lehet érdekesebb mint magunkkal ismerkedni, kitolni a határainkat?

Kinek érdemes elkezdeni jógázni? Elkezdeni mindenkinek érdemes és az eredmények azonnal tapasztalthatók. Utána lehet dönteni a folytatásról, de előre szólok, hogy nehéz lesz abbahagyni…

Te hogyan kezdtél el jógázni es mit hozott a jóga az életedbe? Több mint tíz év aerobik-fitnesz edzői tapasztalat után egy haladó astanga órán találtam magam: azt hittem már mindent láttam-próbáltam, de nem… Azóta is folyamatosan tapasztalom, hogy semmi sem lehetetlen.
És ha valaki csak hobbi szinten próbálkozik, mire számíthat? Hát nagyon durva izomlázra biztosan… jó társaságra..

Férfiaknak nem ciki elkezdeni? A legtöbb gyakorló fiatal nő, ha jól tudom. Nem ciki, de az astanga még egy pasinak is nagyon-nagy kihívás, ha csak nem már előző életében is jógázott…) különben meg egyre trendibb a jógás pasi… )

Hányszor érdemes gyakorolni hetente? Az astangás nagykönyv szerint hatszor, de már a heti 1-el is lehet eredményeket elérni.

Csoportban vagy egyedül érdemes jógázni? Mindkettő hasznos: A önálló gyakorlás a cél, mivel úgy könnyebb a befelé figyelés, a csoport pedig inspirálhat.

Akkor is érdemes megpróbálni a jógát, ha én pl. fitt akarok lenni és nem csak laza, vagy nyugodt? Persze: egyszerre leszel erős és rugalmas egyensúlyba kerülsz. Stressz oldó: az astanga elveszi ami felesleges és ott ad ahol kell: mindenkinek egyénileg.

Akkor is működik a jóga, ha nem vagyok történetesen buddhista? A jóga nem vallás, hanem életmód: számos olyan hatása van, mint pl. az egészség, a fittség és a mentális tisztaság, a külső-belső egyensúly… egyszerre leszel erős és hajlékony. Erősnek tűnhet, de igaz, hogy a jóga minden nap egy kicsit közelebb hoz a valódi önmagadhoz.

Nem kell különleges adottságokkal, rugalmassággal rendelkezni a gyakorláshoz? Nem veszélyes? Nem kell, „ott” kezdheted el ahol éppen vagy.
Az élet nem veszélyes? És bármikor el lehet kezdeni: Sting pl 38-39 évesen kezdte el.

Hallom, hogy a Maroon 5 énekese (Adam Levine) is nagy jógás. Mennyire divat a jóga? Egyre jobban, egy csomó színész (Matthew McConaughey), énekes (Madonna) is jógázik. De döntsd el magad!

Mi a power joga es a dynamic flow joga? Ezek az ősi mozdulatok sportos jellegét hangsúlyozzák, de a lelki harmóniát így is támogatják: klasszikus jógatesttartások (ászanák) dinamikusan összekapcsolva követik egymást. Az izzadás elősegíti a méregtelenítést, az erőnlét és jó közérzet drámaian fokozódik, a végsőkig növekszik a rugalmasság, az állóképesség, az egyensúly és az összpontosítás.

A sok irányzat közül melyikkel érdemes kezdeni? Szerintem az astangával, de én elfogult vagyokJ  Ha van kedved kipróbálni, gyere el a Muditayoga Stúdióba (Budapest XII.ker. Győri út 2/B, a MOM Parktól 5 perc séta) vagy horvátországi jóga-táborunkba – egy olyan nyaralás, aminek nem múlik el a hatása.

PE-1rész-felső

PE-2rész-alsó

Megosztás...