Muditayoga Jóga Stúdió > YOGA FLOW jógaoktató képzés

jógaoktató képzés

200 órás jógaoktató képzés
nemzetközi okleveleket  adó tanfolyam

A képzés célja: a dinamikus jógairányzatok megismertetése, alkalmazása
az astanga vinyásza jóga ászanái, légzés, meditációs technikái segítségével.

OFFLINE és ONLINE formában is

A képzés hibrid azaz OFFLINE és ONLINE formában is ugyanazt a tudást biztosítja: ha online szeretnél csatlakozni, akkor is adott a lehetőség; ha pedig személyesen, akkor is várunk szeretettel a szeptemberben induló képzésünkre, melynek a gyakorlati részét már akár holnap elkezdheted!

 

A Muditayoga képzése a Yoga Alliance International az Első Indiai Nemzetközi Jógaszövetség által minősített, így sikeres vizsga esetén az Első Indiai Nemzetközi Jógaszövetség az egész világon elfogadott nemzetközi jógaoktatói oklevelét (diplomáját) veheted kézbe.  Továbbá lehetőséged nyílik ennél a nemzetközi szervezetnél, mint okleveles jógaoktató regisztrálni, a honlapjukon és egyéb csatornáikon keresztül megjelenni.

A YOGA FLOW jógaoktató tanfolyamon elsajátíthatod, hogy hogyan tudod tudatosabban, biztosabban, félelem és sérülések nélkül használni a testedet és hogyan tudod átadni a vendégeidnek egy jóga óra keretében.

Nincs alapkövetelmény. 
A tanfolyamot nemcsak oktatóknak ajánljuk, hanem azoknak is akik szeretnének jobban belemerülni a jógába, a saját gyakorlásuk, fejlődésük érdekében.

A YOGA FLOW jógaoktató képzés egyik fókusza a gyakorlaton van, hogy bárhol a világon minőségi órát tudjatok tartani;+ azon is, hogy a lényeg, nem az, hogy kinek milyen “jógás múltja” van, hanem, hogy a tanfolyam alatt mennyi mindent tud megtapasztalni és ezt a saját fejlődésére fordítani.
A tanfolyam egy önismereti tréning is egyben.

 

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: B/2020/004023

master yoga teacherA képzés vezető tanára: Czapári Edit Dittó
A mozgás; az egészséges életmód; asztrológia majd pszichológia, ind filozófia, teológia és szanszkrit nyelv tanulmányok; spiritualitás, a jóga, meditáció és az önismeret útján járás az életem részei. Több mint 25 éve emberekkel foglalkozom, egyénileg, csoportba és már több mint 8 éve, hogy megalapítottam a jógastúdiómat. Az utam állomásait itt találod.

 

A képzés további tanárai:

Dr. Kakas Beáta indológus és tibetológus, orientalista: számos fordítása és művei jelentek meg Magyarországon; és az Indiai Nagykövetségen is tart előadásokat

Dr. Boros Gyula orvos, ájurvédikus orvos, Budapesten végzett gyógyszerészeti és indológiai tanulmányokat, majd az indiai Kásí Hindú Egyetem ájurvédikus orvosi karán tanult. Mindemellett a hagyományos indiai oktatási mód -a mester-tanítványi kapcsolat- szerint is 24 éve tanulja és gyakorolja az ájurvédát.

Dr. H.-Minkó Krisztina biológus, SOTE egyetemi adjunktus és gyerekkora óta gyakorolja a jógát.

 

 

Tanfolyam lebontása:

 • csoportos oktatás: 96 óra (12 vasárnap: napi 8 óra)
 • gyakorlat/óralátogatás: 60 óra (30 jógaóra),
 • gyakorló órák: 20 óra (10 jógaóra),
 • elméleti felkészülés és vizsga: 24 óra

 

Jógaoktató képzés helyszíne: Muditayoga Jóga Oktató Központ vagy ONLINE
Budapest 1123 Győri út 2/B

 

 

Jógaoktató tanfolyam tematikája:

 • Bevezetés a jóga alapjaiba (jógafilozófia, jógaetika, a jóga nyolc lépcsője, alapfogalmak)
 • Ájurvéda
 • Életmód/életvitel, táplálkozás,
 • Jóga energetikai rendszere/jóga anatómia(energetikai vezetékek/nádik, csakrák, bandha, mudra)
 • Anatómia és élettan
 • Pránajáma/légzéstechnikák, kriják
 • Szankszkrit nyelv, mantrák, kántálás
 • Meditáció, relaxáció
 • India és a jóga történelme
 • Mitológia,
 • Jóga filozófia és világszemlélet (Jóga szútrák, Gerandha Szamhita, Hatha Jóga Pradipika, Bhagavad Gíta, Rámájáma, Mahábhárata)
 • Ászanák helyes végrehajtása, gyakorlása, oktatása, javítása
 • Tanítási módszertan/Oktatás módszertana: óratervezés, órafelépítés és óravezetés, csoportvezetés és csoportdinamika, pedagógia, kommunikáció, időbeosztás
 • Jóga tanári életvitel/a jógikus életmód alapelvei
 • Etika
 • Jóga oktatás üzleti aspektusai, menedzsment
 • Gyakorlat
 • Otthoni gyakorlási praktikák

2021-2022 YAI MYF/16G időpontok:

2021 szeptember 18,25  október 16,31  november 13,14  december 11,12  és  2022 február 5,6,19,20

 

A hétvégéken kötelező a részvétel, max 2*8óra hiányzás pótolható.
A gyakorlat/óralátogatás órákat a Muditayoga Stúdió oktatóinál vagy Muditás végzett oktatónál kell letölteni.
A jógaoktató képzés résztvevői a tanfolyam időtartama alatt és utána is: 20%-os kedvezményt kapnak a Muditayoga Stúdió bérleteiből.
A Yogaholiday-en való részvétel 40 órának (20 jógaórának felel meg), Muditás jógahétvégéken/workshopokon/mini tanfolyamokon való részvétel az adott óraszámnak felel meg beszámításkor.
A gyakorló órákat a Muditayoga Stúdióban vagy a résztvevők által, előre egyeztetett helyen, időpontban lehet megtartani.

 

Részvételi díj: 320.000 Ft ez nem tartalmazza az óralátogatás órák számait) + vizsgadíjak*

A tanfolyamra a helyet 90.000 Ft (I. részlet) vagy a részvételi díj befizetésével lehet lefoglalni.

 

Részletfizetés lehetséges az alábbiak szerint:

I. részlet jelentkezéskor: 90.000 Ft.

II. részlet 2021 augusztus 10-ig: 90.000 Ft.

III. részlet 2021 szeptember 10-ig: 90.000 Ft.

Iv. részlet 2021 október 10-ig: 90.000 Ft

*+vizsgadíjak: a vizsgáig vagy a vizsgakor fizetni

 

Előjelentkezési kedvezmény:

 

 • 2021 AUGUSZTUS 30-ig történő jelentkezés, egyösszegű részvételi díj befizetés esetén:

10 % kedvezmény jár a részvételi díjból; így 320.000 helyett: 288.000 Ft

+ vizsgadíjak* (a vizsgáig vagy a vizsgakor fizetni: a vizsgadíjra nincs előjelentkezési kedvezmény)

 

*+vizsgadíjak: a vizsgáig vagy a vizsgakor fizetni: a vizsgadíjra nincs előjelentkezési kedvezmény!

 •    20.000 Ft
 • + 100 euro YAI

 

A képzés LIMITÁLT LÉTSZÁMÚ.

A végzett Yoga Flow oktatóknak lehetőség van részt venni a

+300 órás Astanga Vinyásza jóga és Dynamic Flow jóga oktatói továbbképzéseinken

ami  az 500 órás képzésünk részét képezi.

  Jelentkezem a Yoga Flow képzésre, kérem a jelentkezési lapot

  Az Adatkezelési tájékoztatóban leírtaknak megfelelően hozzájárulok adataim kezeléséhez.*

  Vélemények a YOGA FLOW Jógaoktató képzésről:

  Jógaoktató képzés - Kinga Oravecz
  „ Az elmúlt félév egyik legjobb döntése volt a tanfolyamon való részvétel. Amit leginkább kiemelnék az a motiváció és a figyelem.Kéthetente a kis csapat egyre inkább megnyílt, egymást támogatta, segítette és megértette. Nem tömegképzés, hanem személyre szabott, igényes oktatás, amiből csak profitálni lehet. Dittó maga, rendkívül motiváló, a személye tükrözi hogyan lehet a nagyvárosi életet, a spiritualitást és a jógát összeegyeztetni. A képzés, még ha nem is jóga oktatónak készülsz mindenképpen hasznos, rávezet az otthoni egyéni gyakorlásra, elmélyülésre és az önmagunkra való figyelésre.„ Kinga Oravecz (Ausztria, Bécs)

  Jógaoktató képzés - Kinga Oravecz
  “Jó szívvel ajánlom a tanfolyamot minden jóga iránt érdeklődőnek,  aki szeretne fejlődni mind egyéni gyakorlásában, mind az oktatásában. Oktatói tapasztalat nélkül is bátran jelentkezz Kedves Érdeklődő, mert itt mindent meg fogsz tanulni ahhoz, hogy jól felkészülten, megbízható és nagyon alapos tudással fogadd a gyakorlókat. A tapasztalattal rendelkező oktató kollégák számára is nagyon hasznos a jóga tanfolyam. Tudásukat nagyszerűen felépített sorozattal gazdagíthatják, tanítványaikat sok-sok új, biztonságos igazítással, valamint igazi kihívást jelentő ászana sorokkal segíthetik a jóga útján. A képzésben részt vevő oktatók személye, elméleti és gyakorlati tudása, egyéni fejlődése mindannyiunk számára példaként szolgál. Személyük mind gyakorlásunk, mind oktatásunk fejlődésének garanciája.”  Dr. Udvaros Ildikó (Szeged)

  Jógaoktató képzés - Dr. Udvaros Ildikó „Nagyon hálásan köszönöm, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon, mert úgy érzem hasznos tudást, és tapasztalatot szerezhettem. Nekem tetszett, hogy gyakorlat orientált volt a képzés, viszont az elméletet is nagyon jól átvettük, sok érdekességgel fűszerezve. Ráadásul a jóga tanfolyam hangulata is nagyon kellemes volt. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, annak, aki nem csak a jógában de a személyiség fejlődésben is szeretne előre lépni.” Fekete Timi (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Fekete Timi
   „Számomra nagyon nagy élményt és kihívást jelentett ez az oktatói képzés. Rengeteg tudással és tapasztalattal gazdagodtam és sok új személy barátságára is szert tettem.Jól felépített elméleti rendszer mellé sok sok gyakorlás is társult.Boldog vagyok, hogy belekezdtem mindenkinek csak ajánlani tudom.” Horváth Dia (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Horváth Dia
   „ Mindenkinek szívből ajánlom aki szeretne elmélyülni a jóga világában, saját maga megismerésében..Én részemről sokkal többet kaptam mint amit vártam a képzéstől. A csapatunk és az oktatónk is a lehető legjobb volt élmény volt minden hétvége. A sok gyakorlás és az elméleti oktatás tanításai rengeteg tapasztalattal gazdagítottak életem minden területén, melyet most már örömmel adhatok át másoknak és bővíthetek. Sok pozitív változást tapasztaltam és nagyon hálás vagyok hogy csodálatos embereket ismerhettem itt meg :)”  Oláh Szabina (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Galamb Orsi
  Amikor keresni kezdtem, hogy hol tanuljak jógát, elképzeltem milyen lesz, és milyen feladatokat kell majd megoldanom, megtanulnom, elsajátítanom. Nos így utólag úgy érzem a lehető legjobbra sikerült rálelnem, nagyon mély megtapasztalást, átfogó tudást kaptunk. Elméletben és gyakorlatban amit átadtak az oktatók több volt, mint szimpla tananyag. A csoporttársak is lenyűgöző személyiségek egytől egyig. Nekem egy életre szóló élmény volt a Muditában töltött idő. Köszönök mindent!”  Galamb Orsi /Seregélyes, Székesfehérvár/

  Jógaoktató képzés - Szabó Viki
  „Nem csak egy “egyszerű” jóga tanfolyam, ahol elméleti és gyakorlati tudásunk tárházát gyarapíthatjuk, hanem minden egyes tanfolyami hétvége egyben egy lelki feltöltődés is. Széleskörű, használható tudást ad, amely elindít, vagy tovább vezet az önfejlődés nagyszerű útján is. Alapos, pontos, precíz és lényegre törő. Végig fogja a kezed, és még azon is túl…baráti hangulatú találkozások, nagyszerű energiákkal. Itt kérdés nem marad megválaszolatlanul. Dittó maga a spiritualitás, akinek magas elméleti és gyakorlati tudása magával ragadó;  lelkesedése, hite, életvitele abszolút hitelessé, példaértékűvé teszi.Támogat, segít, tanít. Mindenkinek szívből ajánlom, aki az igényességre törekszik.”  Szabó Viki /Miskolc/

  Jógaoktató képzés - Zámbori Zitti
  “Szigorú és következetes, egyben élvezetes képzés hozzáértő tanárokkal. Változásra és fejlődésre ösztökél, mindenkiből a maximumot hozza ki. Hálás vagyok, hogy a részese lehettem. Évekig aerobik edzőként dolgoztam  és úgy éreztem, hogy hiányzik valami, ami folyamatos fejlődésre és változásra sarkall. Ezt találtam meg a jógában, a hiányzó láncszemet, mely életem minden más területére hatással van. 2014-ben a Muditayoga Stúdióban végeztem el a Flow Jógaoktató Képzést és a jövőben szeretném ezt a tudást egyéb irányzatokkal bővíteni. A jóga egy folyamatos tanulás, befelé figyelés, az elme lecsendesítése, segít a lényeglátásban és a mindennapi egyensúly fenntartásában. Sosem késő elkezdeni, és ha egyszer megismerkedtél vele, örökre az életed része marad. Nem hátrálsz meg az akadályoktól, hanem szembemész velük és közben felismered, hogy nincsenek akadályok, csak tapasztalás, mely téged, a Te boldogságodat szolgálja.”  Zámbori Zitti /Budapest/

  Jógaoktató képzés - Baranyai Ági
  “Minőségi, színvonalas  célzott oktatás, ahol mindenki egyénre szabott tanácsokat, “leckéket” kap, emellett  természetesen sok gyakorlás, nevetés, jó hangulatú ebédszünetek, megindító beszélgetések:-)”  Baranyai Ági /Budapest/

  „Hogy miért a Muditayoga? Mert alapos és cél orientált, mert fel van építve az egész tanfolyam, a kezdőből is jól képzett jógaoktató lesz, mert magasan képzett oktatóktól tanulhatsz, mert kihozza belőled a lehető legtöbbet és egymást segítve jut el mindenki a maga szintje fölé, mert oldja a lelki blokkokat (akkor is sírsz, ha nem akarsz vagy jön rád a röhögő görcs, netán mélyen rejlő dühkitörés lesz úrrá rajtad 😉 ), mindez nyitja és kitisztítja a blokkolt csakráidat, mert ha eddig nem volt a szanszkrit az erősséged, akkor most lesz…. ;)Egyszóval döntsd el, vágj bele, csak ajánlani tudom! 🙂 Szeretettel”  Nagy Szilvia (Ecser)

  Jógaoktató képzés - Fehér Anna
   Amire számítani lehet: izzasztó ászanázás, szigorú számonkérés, igazítások, könnyítések, Jóga szútrák, csakrák, szanszkrit, dósák, magunkba szállás, őszinte beszélgetés, megnyílás, felismerés, bevallás, egymásra figyelés, testi-lelki felüdülés, sok gyakorlás, és aztán még egy kis gyakorlás. Egy olyan jóga tanfolyam, ahol nem csak a tananyagra, hanem Rád is van idő. Őszintén ajánlom.”  Fehér Anna (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Horváth Judit
  „ Mudita még a nevében is benne van ‘önzetlen öröm’ , én minden hétvégén ezt az örömöt éreztem amikor tanfolyam volt és ez az érzés azóta csak fokozódik! Ami a Muditayoga Stúdióban vár rád: fantasztikus hangulatú órák, kemény gyakorlás, szigorú elméleti számonkérés, sok-sok nevetés és néha még egy kis sírás is! Én a jóga szerelmese lettem és ezt csak is Dittónak köszönhetem és azoknak a csodálatos embereknek akiket a jógaoktató  tanfolyam alatt megismertem!! Egy életre szóló tudást és élményt kaptam! Namaste”  Horváth Judit (Ausztria & Mosonmagyaróvàr)

  Jógaoktató képzés - Lénárt Andi
   „ Maximalista tanár addig nyomja a széleskörűen felépített tananyagot minden diák fejébe, amíg az ott is marad.Komolyra fordítva a szót: sokat okosodtam, nemcsak jógából.Hiányozni fognak a kellemes napok, a jó energetikájú beszélgetések, tanórák és a többi jogini tanonc. Személy szerint Én jóval többet kaptam, mint amit vártam. NAMASTE (most már azt is tudom, hogy mit jelent).”  Lénárt Andi (Őrbottyán)

  Jógaoktató képzés - Dr.Bodrogi Ilona
  ” Amikor jelentkeztem az jógaoktató tanfolyamra elsődleges célom volt elmélyedni, többet tudni a jógáról. Már az elején kiderült ez kőkemény vállalás mind elméletben és fizikailag is. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Magas színvonalú képzést, alapos precíz oktatást és számonkérést. Voltak érzelmi és fizikai hullámvölgyek, amelyek átlépésében nagy szerepe volt annak az összetartó, együtt gondolkodó, együtt lélegző kis csapatnak amelynek tagja lehettem. Büszke vagyok magamra, hogy végig csináltam és örökké hálás leszek elsősorban Dittónak aki a tanfolyam vezetője volt és segítőinek, hogy elindítottak egy olyan úton, amelyről már nem akarok letérni. 1 éve végeztem mint YOGA FLOW jógaoktató, azóta is rendszeresen tartom az órákat, és segítek másokat, hogy egészségesebben, boldogabban éljenek. Végül, de nem utolsó sorban háziorvos vagyok, már 50 éves elmúltam és a változó korban, évek óta megállapított és stagnáló közepes fokú csontritkulással. Évente kontrollálom ODM-mel/osteodenzitometriával/ a változást. A legutóbbi vizsgálaton az eredmény tökéletes volt, vagyis megszűnt a csontritkulásom, amit az intenzívebb jógázásnak köszönhetek, mivel egyébként semmit nem változtattam az életemben. Ezért mindenkinek azt tanácsolom a jógázást sohasem késő elkezdeni, a sikerek megtapasztalása ezt igazolja.” Sok szeretettel: Dr.Bodrogi Ilona (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Vanek Virág
  Egy ideje megérett bennem a gondolat, hogy szeretném mélyíteni ismereteimet és tudatosítani gyakorlásomat. Egy egészségügyi kibillenésem pedig rámutatott arra, hogy eljött az ideje bekapcsolódni egy jóga tanfolyamra. Annak ellenére, hogy alkalmanként tartottam már órákat, elsődleges célom mégis az önismeret és egyéni gyakorlás volt. A tanfolyamon a gyakorlásra, helyes ászana felvételekre, légzésre és igazításokra koncentráltunk, de mindezek mellett volt természetesen elmélet, jóga filozófia, szanszkrit, angol jóga és egyéb más érdekesség. Dittó nagyon elhivatott tanár, ismereteit szívesen megosztja, de meg is követeli az órákon való folyamatos figyelmet. Ha egy könnyed oktatásra vágysz, itt nem találod meg számításaidat. Vannak elvárások, van sok befektetett munka,  de ez nem is kérdés egy olyan “szakmában”, ahol felelőséggel, tisztelettel és alázattal tartozol magad és leendő gyakorlóiddal szemben.Aki komolyan gondolja, ne habozzon jelentkezni.”  Vanek Virág (Budapest)

  Azt mondják az út a fontos, nem a cél. Az, hogy a kihívásokkal hogyan nézel szembe, milyen élmények érnek és alakítanak. Az útra ugyan már korábban ráléptem, de kerestem valakit aki útelágazásokat mutat, és megmutatja magamhoz, másokhoz, az egyetemes szellemhez vezető utat. Bizton állíthatom, hogy Dittó személyében ilyen útmutatóra és azt általa gondosan összeállított képzéseken, workshopokon ilyen útra találtam. Namaste és remélem még sokáig járhatom Veled ezt az utat.” Dr. Orosz Alexandra (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Molnár Orsi
  „A képzést eredetileg a saját fejlődésem miatt kezdtem el, érdekelt a jóga filozófiai háttere, ahogyan az ászana gyakorlásomat is szerettem volna tovább mélyíteni. Azt viszont nem gondoltam, hogy majd egyszer oktatni is szeretnék. A tanfolyam azonban olyan sokat adott, hogy nem csak azt kaptam meg tőle amíg vártam, de a végére  már elképzelhetetlennek tartottam, hogy ne tanítsak. Dittó személye garancia arra, hogy nem csak gyakorlóként de oktatóként is fejlődjünk testileg és lelkileg egyaránt.”  Molnár Orsi (Budapest)

  „A tanfolyam elméleti és gyakorlati szinten is egy jól felépített, alapos, szuperül megszervezett képzés volt. Számomra minden alkalom élvezetes és érdekes volt. Sok hasznos információt elsajátítottam a jógával kapcsolatban.  Kellemes környezetben, barátságos légkörben teltek a képzési órák. A hangulat mindig vidám volt. Dittó rendkívül segítőkész, nagy tapasztalattal rendelkező profi jógaoktató. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akár oktató szeretne lenni, akár csak a saját ismereteit mélyítené.” Horváth Ági (Budapest)

  Jógaoktató képzés - Kovács Adrienn
  “A YOGA FLOW képzés igazi lehetőség a kibontakozásra, önfejlesztésre, határaink megismerésére és azok leküzdésére.  Megtanít megérteni a változást és elengedni a ragaszkodást. Harmóniát teremt önmagunkban és ezen keresztül a mindennapjainkban. Az elméleti képzés átfogó tudással, nyitottabb szemlélettel gazdagít. A kemény gyakorlás, tudatos igazítások elsajátítása, jó hangulatú ebédek, gondolatébresztő beszélgetések, közös tapasztalás, és fejlődés igazi közösségé kovácsol. Örülök, hogy volt bátorságom előzetes jógaoktatói tapasztalat nélkül, minimális “jógás múlttal” is belevágni, és szerencsés vagyok, hogy ezt a Muditayoga Stúdióban tehettem. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki saját gyakorlásában, önismeretében szeretne tudatosan fejlődni, vagy épp ezen túlmenően, másokat szeretne egy biztos tudással – jól felépített ászanasorozattal, precíz igazításokkal és kihívásokkal gazdagított óra által – elindítani, segíteni a jóga útján.”  Kovács Adrienn (Budapest)

  Jógaotató képzés - Torma Ági
  „ A képzés, ami megváltoztatja az életed. Indulj el a jógafilozófia és a gyakorlat megismerésének útján, amelyen Dittó lesz a vezetőd. Mély ismeretekkel gazdagodsz, önmagadról elsősorban, melyen keresztül perspektívát vált az életed és megismersz, kapcsolatba kerülsz emberekkel, könyvekkel, hozzájutsz olyan ismeretekhez, amik a tanfolyam után is elkísérnek majd! A tavalyi évem egyik mérföldköve volt ez a tanfolyam, köszönöm, hogy a része lehettem!”  Torma Ági (Budapest)

  “Számtalan eltöltött óra a matracon, rengeteg verejték a homlokainkon, elképesztő mennyiségű szanszkrit magolás és megértés, rengeteg küzdelem magunkkal a fejlődésünk érdekében lelkileg testileg, sok sok önfegyelem és kitartás, megannyi koránkelés és gyakorlás az önismeretért a tudásért, sok türelem miközben a határainkat feszegettük lelkileg és testileg.  …és közben szépen lassan csapattá kovácsolódtunk nap – nap után. Köszönjük NEKED Czapári Edit Dittó azt a sok türelmet, gondoskodást, törödést, fegyelmezést, szigort, precizítást, felkészültséget, erős szakmai tudást , emberséget és szeretetet amivel végig terelgettél minket a korlátaink útján aminek a végén meglátattad velünk, hogy vannak napok amikor lehetünk Végtelenek. Köszönjük! Namasté”  Soós Judit  (Budapest)

  „Már tíz éve jógaztam, amikor elérkezett az a pont, hogy beiratkozzak a jógaoktató képzésre. Így visszatekintve annyira kerek egészet alkot ez a pár hónap a fejemben, hogy se el nem vennék, se hozzá nem tennék semmit. Rengeteget tanultam mind testi, mind lelki, mind szellemi síkon. Az ászanák gyakorlásával, a közös elmélkedésekkel, a jógafilozófia mélyebb megismerésével, a délutáni felolvasásokkal, különböző előadásokkal  és az önismeret fejlesztésével (jobb szó híján) egy olyan mély és átfogó betekintést kaptunk a jóga világába, ami  a szemléletmódunk, világképünk meghatározó elemévé vált. Emellett pedig kialakult egy szuper Csapat, akivel tanultunk Dittótól, egymástól, végig csináltuk együtt a képzést és ez a közös út szerintem mindenkinek nagyon sokat adott. Dittó, köszönöm Neked ezt a kurzust, csodálatos volt (és van), én elkezdeném újra”  Országh Barbara (Budapest)

  Jógaotató képzés - Veres Csilla„Nehéz összefoglalni azt a sok, csodálatos dolgot amit a tanfolyam adott nekem. Kezdőként érkeztem, minden teljesen újszerű volt számomra, a tanfolyam dinamikája, a szanszkrit ászana nevek, a bandhák és dristik stb. Nagyon nehéz volt elsőre felfogni mi is történik körülöttem igazából, mára már viszont teljesen magától értetődőnek tartom. Egy utazást kezdtem el belül és kívül egyaránt, fizikai és spirituális téren is, amiért nagyon hálás vagyok Dittónak, akinél jobb kezekbe nem is kerülhettem volna. Úgy érzem még csak most kezdődik el az egész jóga utazásom. Már most hiányoznak a tanfolyami napok, a reggeli gyakorlások, igazítások és a csapat is. Mindenkit arra bátorítok, hogy vágjon bele (még akkor is, ha nem konkrét oktatói tervei vannak), mert el se tudja képzelni mi az, amit kap érte. :))”  Veres Csilla

  Az önismereti tanfolyam ami megváltoztatja az életedet!”- olvasható a tanfolyam leírásában. Az, hogy a tanfolyam végére jobban fogom ismerni önmagam, nem volt kérdéses számomra. De, megváltoztatja az életed? Ezt manapság olyan sok helyen olvassuk, hogy már csak legyintünk rá. Személy szerint ebben a részében hittem a legkevésbé, amikor elkezdtem szombatonként az oktatásokra járni. Azonban viszonylag hamar rá kellett jönnöm, hogy ez a mondat egyáltalán nem túlzó. Rengeteg fejlődtem –mind testileg, mind lelkileg – a 200 óra alatt, egy remek közösség részese lehettem, aminek nyitott, kedves, pozitív emberek a tagjai, és ahol mindig akad néhány jó szó, amivel a rosszabb napok is jobbak lesznek. A 2017-es évem legjobb döntése volt jelentkezni a Mudita tanfolyamra, mert ráléptem egy olyan útra, amelyen mindig találok inspirációt, kihívást, de látom a fejlődést is. A legjobb, hogy ennek az utazásnak sosincs vége, hiszen a lélek örök és a következő életeinkben folytatjuk, amit itt elkezdtünk 🙂. Mindenkinek ajánlom, hogy töltse el ezt a 200 órát egy remek csapat részeként, de főként saját magával, saját magáért, mert a befektetett időért és energiáért cserébe, olyan csodálatos dolgot kap, amiről még nem is tudja, hogy mennyire szüksége van rá. Önbizalom, önszeretet, nyitottság, boldogság, tudatosság, önállóság, felelősségvállalás ezekkel a szavakkal írom le most saját magam. Nekem valóban megváltoztatta az életemet a jóga és a képzés, mert már nem az az ember vagyok, aki a tanfolyam elején voltam. Az úton való vezetésért köszönet és hála Dittónak és a Muditás lányoknak 🙂  ” Bácsi Fanni Ágnes (Budapest)

  „A tanfolyamon tanultak és tapasztaltak hétről hétre formálták át az életvitelemet. Rengeteg hasznos (nemcsak jógával kapcsolatos) információval és tanáccsal lettem gazdagabb. Átértékeltem az életemben lévő fontossági sorrendet, ezáltal kiegyensúlyozottabb lettem. Sokat fejlődött a jógagyakorlásom és az egészségi állapotomra is jótékonyan hatott. Az órák hangulata, a csapatszellem különösen jó. Hiányozni fognak a szombati alkalmak.” Csáki Otilia (Miskolc)

  “A nagy utazás: A Yoga Flow tanfolyam hatására a szürkének tűnő hétköznapok egyszer csak színessé váltak. Megtanultam értékelni az apróságnak tűnő boldog pillanatokat, de még a gondokat is, hiszen minden a saját fejlődésünk érdekében történik. A tanfolyam egy spirituális utazásra invitál, ahol a légzés és az ászanák helyesen kivitelezett összhangjával új kapuk nyílnak meg az ember előtt. Elkezdtem megtanulni, hogy az önmagunk elé emelt akadályok, korlátok és a régi negatív beidegződések átléphetők. Szombatról szombatra erősebbnek éreztem magam és örömmel utaztam több száz kilométereket naponta, azért, hogy egy olyan közösségbe csöppenjek, ahol a valódi emberi értékek érvényesülnek, nem pedig a társadalom által diktált őrült tempó. Dittó pozitív kisugárzása, tapasztalata garancia arra, hogy önmagunk megerősítésével mások számára is szerethetőbbé tegyük a világot. 🙂 Továbbá örömmel tapasztalom, hogy bizony a jóra (jógára) is rá lehet szokni. :))) “ Sinigla Mónika (Zirc)

   

   

   

   

   

   

  „ Mielőtt jelentkeztem volna a Yoga Flow jóga oktató képzésre, sokat keresgéltem és gondolkodtam azon, hogy milyen képzést szeretnék elvégezni. Végül a megérzéseimre hallgatva belevágtam. Azóta kiderült, hogy életem egyik legjobb döntése volt. Nem csak a jóga gyakorlásomat mélyítettem hétről hétre, hanem önmagamat is egy új oldalról ismerhettem meg a képzés alatt. Dittó barátságos, közvetlen személyisége, ugyanakkor szigorú számonkérései megerősítettek abban,hogy jó helyen vagyok. A képzésen nagyon jó közösség alakult ki a csoporttársakkal, nemcsak együtt tanultunk, de barátok is lettünk. Azóta a megszerzett tudást kamatoztatni tudom a saját jógaóráimon oktatóként és a mindennapi életben is. Maradandó élmény, amiért mindig hálás leszek :)„  Klement Szilvia (Szeged)

   

  „Kedves Csoporttársaim! Köszönöm nektek hogy együtt tapasztalhattam meg Veletek ezt klassz utazást önmagunk felé :-).  Kedves Dittó! Ez a képzés azt adta nekem, hogy saját tapasztalásaimon keresztül érezzem meg a jóga csodáját. Tudásoddal és figyelmeddel fordultál felém, szeretettel kísértél az úton, amitől biztonságban érezhettem magam a gyakorlások során. Olyan kincs került a kezembe, ami testi lelki és szellemi harmóniámat fogja biztosítani a boldog idős korban is.” Vámosi Adrienn (Budapest, 4 gyermek édesanyja 🙂

   

  Jógaoktató képzés, 200 órás tanfolyam

  jógaoktató képzés

      

       

   

   

   

   

  „Ismertem a yoga flow sorozatot, mindig is tetszett, de csak azért mertem jelentkezni, mert a kiírásban szerepelt, hogy kezdők is jelentkezzenek bátran, és hogy ez egy önismereti tanfolyam is, nem csak jógaoktató képzés. Eleinte nehezen tudtam elképzelni, hogy akár egy napüdvözletet le tudok vezetni, nem hogy az egész sorozatot. Az nagyon tetszett, hogy már az első oktatási napon napüdvözleteket vezettünk le egymásnak, és később is ez megmaradt, más képzéseken alig van gyakorlat, itt tanultam meg mindent, amit ma tudok. Más képzésen is ezt a képzést emlegettem, hogy milyen jó, hogy itt sok a gyakorlat, mindig órarészleteket vezetünk le és igazítjuk egymást. Az önismereti résznél a legmeglepőbb számomra az volt, hogy féltem attól, hogy vizsgahelyzetben teljesen szétesek, elfelejtem a szöveget, összekeverem, de leginkább attól féltem, hogy leblokkolok és megnémulok. Ebből egyik se következett be, jó kis önismereti meglepetés volt. Sőt, azt vettem észre, hogy jól érzem magam, miközben tartottam a vizsgaórát. Ezen kívül boldog vagyok, hogy Dittónál tanulhattam, és ennek a kis közösségnek a része lehettem/lehetek.”    Varga Anett – Szeged

   

  Szeretném elmondani pár mondatban, hogy mi történt velem azóta, amióta elkezdtem a Yoga Flow képzést, hogyan alakul az életem:   ­*Úgy érzem, hogy életem legjobb döntése volt jelentkezni erre a képzésre. (rengeteg pozitív változás miatt) *Szeptemberben elküldtek a munkahelyemről… *Leszoktam a TV nézésről. *Túráztam a Börzsönyben, Budapesten és Kaskantyún is. *Csökkentettem a telefonom képernyő idejét. *Filmeket néztem: Lion, Cafe de flor, Kötéltánc, Testről és lélekről stb. *Életemben először voltam természetgyógyásznál. *Novemberben elkaptam a koronavírust. *Karácsonykor adományoztam rászorulóknak. *Barátaimmal találkoztam. *Próbálok tisztábban étkezni. *4 hónapja nincs festve a hajam. *Részt vettem több csípő nyitó workshopon és csakra meditáción is. *Február 28-án volt az utolsó munkanapom. Teljesen új életet kezdtem. *Március 2-án thai masszázzsal meg ünnepeltem a 30. szülinapomat a barátnőmmel Budapesten. *Próbáltam meditálni többször is. *Megerősítéseket írtam. (pl.: egészséges vagyok és az is maradok) *Letartottam életem első jóga óráját. *Böjtöltem 3 napig. (lúgos böjt) *Elkezdtem angol nyelvórákra járni. *Leszoktam a kávézásról. *Nem vettem/veszek be gyógyszert, a természetes gyógymódokban hiszek. *Minden reggel 6 kor a Yoga flow sorozatot gyakoroltam/gyakorlom. *Kiolvastam 12 db könyvet. (Örökölt sors, Fejben dől el, Boldogság, Öröm könyve) *Nyáron szeretnék Angliába költözni. *És a legjobb dolog a végére maradt úgy néz ki, hogy (3 év után) gyógyuló félben van az étel allergiám. Változtatni a legnehezebb dolog a világon, de mindig megéri!”  Papp Ágnes  (Kaskantyú)

  Jógaflow képzés számomra.:-)  A jelentkezés pillanatában tudtam, ez a tanfolyam életreszóló élmény lesz. Óriási lépéseket tettem meg fizikai testem ismeretében, határaim kitolásába , gátló, önkorlátozó hiedelmeim azonosításában, felülírásában és a lelkemre hangolódásban. Önismeret, önmeghaladás, komfortzónából kibillenés, önelfogadás, tudatos táplálkozás, remek film-és olvasnivaló ajánlás, emelő közeg és egy csodás, egyedi, példás tanár. Dittó elhozta nekünk Nyugatra a Keletet. Minden egyes alkalom vele és az iskola társaimmal rendkívül sokat adott. Együtt fejlődtünk, haladtunk, nevettünk, sírtunk, emelkedett a lelkünk és feszültek az izmaink:-). Végtelen a hálám a lehetőségért, az élményért, az útért amit Dittó adott, mutatott  nekünk. Ha még gondolkozol, ereszd el és vágj bele, megváltozik az életed. 🙂 ” Tóth Tímea (Budapest)

  नमस्ते

  NAMASTE

  YOGA FLOW JÓGAOKTATÓK:

  Abonyi Anita *YAI200 Budapest
  András Kinga *YAI200 Budapest
  Bácsi Fanni Ágnes Budapest
  Bajos Zsuzsanna Szlovákia
  Balázs Kata Budapest XVI.
  Bali Orsolya Budapest, Írország
  Balogh Szilvi Balaton
  Baranyai Ági Budapest
  Bátky Enikő Budapest
  Bíró Enikő Budapest
  Czinkóczi György *YAI200 Diósd
  Csáki Ottilia Miskolc
  Dacsev Dia  *YAI200 Budapest
  Domján Annamária Miskolc
  Dr. Bodrogi Ilona Budapest XVII.
  Dr. Csontos Réka *YAI200 Budapest
  Dr. Egyedné Páricsi Orsolya  *YAI200 Székesfehérvár
  Dr. Gémesi Dóra Budapest
  Dr. Gombos Evelin *YAI200 Budapest
  Dr. Kovács Krisztina *YAI200 Budapest
  Dr. Orosz Alexandra *YAI200 Budapest
  Dr. Peres Zsuzsanna Budapest
  Dr. Tóth Tímea  *YAI200 Budapest
  Dr. Udvaros Ildikó Szeged
  Dr. Vámos Adrienn Budapest
  Dr. Fábián Gyöngyi  *YAI200 Szeged
  Fehér Anna Budapest, MUDITA
  Fehérvári Alexandra Xénia  *YAI200 Budapest
  Fekete Timi Budapest XV.
  Feszt Judit  *YAI200 Budapest
  Galamb Orsolya *YAI200 Székesfehérvár, Seregélyes
  Galambos Anna Budapest
  Gerencsér Anna *YAI200 Budapest, Budaörs
  Gombos Nóra  *YAI200 Tiszakécske
  Gudra Alexandra *YAI200 Budapest
  Gulyásné Szénási Zsuzsanna *YAI200 Budapest
  Hackl Emese Éva  *YAI200 Budapest
  Haraszti Gitta Miskolc
  Házi Helga *YAI200 Budapest
  Henn Renáta *YAI200 Budapest
  Herczeg Mercédesz *YAI200 Kecskemét
  Horváth Ági Budapest
  Horváth Dia Budapest
  Horváth Enikő *YAI200 Budapest
  Horváth Judit Ausztria, Mosonmagyaróvár
  Hovanyecz Veronika Budapest, Kanári-szigetek
  Huszár Anna  *YAI200 Budapest
  Illés Anett *YAI200 Budapest
  Izsák Bajnai Andrea *YAI200 Budapest
  Kajos Rebeka Dóra Budapest
  Kalmár Elvira  *YAI200 Budapest
  Kassa Boglárka Budapest, MUDITA
  Király Barbara Pécs
  Kiss Csenge Budapest
  Kiss Évi *YAI200 Budapest
  Klement Szilvia Szeged
  Knausz Melitta *YAI200 Budapest
  Kondács Edit Budapest
  Kovács Flóra Miskolc
  Kovács Szilvia *YAI200 Budapest
  Kovács Tamara *YAI200 Budapest
  Kozák Anna Budapest
  Kummer Ági *YAI200 Budapest
  Lantos Ivett Budapest
  Lénárdné Tóth Mariann  *YAI200 Veresegyház
  Lénárt Andi Őrbottyán, Veresegyház
  Loksa Kati Budapest, MUDITA
  Lőwy Noémi *YAI200 Budapest, MUDITA
  Majanovicné Rák Judit Sátoraljaújhely
  Máthé Torma Ági *YAI200 Győr, Budapest, MUDITA
  Mitnyan Viki Szeged
  Moharos-Horváth Otilia
  Molnár Orsi Budapest
  Mónus Betti *YAI200 Budapest, MUDITA
  Nagy Szilvia Budapest, XVII.
  Némedi Noémi Budapest
  Nyikita Lilla *YAI200 Miskolc
  Oláh Gyöngyi *YAI200 Budapest, Hongkong
  Oláh Szabina Budapest XVI.
  Oravecz Kinga Ausztria, Bécs
  Országh Barbi Budapest, MUDITA
  Osvárt Andrea *YAI200 Budapest
  Pálinkás Ildikó Diósd
  Papp Ágnes  *YAI200 Kaskantyú
  Páter-Részeg Tünde *YAI200 Budapest, MUDITA
  Piros Adrienn Budapest
  Pronk Alicia  *YAI200 Budapest
  Rujsz Krisztina  *YAI200 Budapest, MUDITA
  Selmeci Dorottya  Budapest XVI.
  Sigmond-Kiss Zsófia *YAI200 Budapest
  Sinigla Mónika *YAI200 Zirc
  Sipeki Júlia *YAI200 Budapest
  Sonntag Heléna *YAI200 Kaposvár
  Soós Judit Budapest
  Szabó Andrea Csilla Budapest
  Szabó Eszter Fáni  *YAI200 Budapest
  Szabó Viki Miskolc
  Szandtner Dóra Budapest
  Szeivolt -Lovas Titanilla *YAI200 Budapest
  Takács Zsuzsi Budapest
  Tarrné Bakó Szilvia Budapest
  Thakur-Tobishka Tímea *YAI200 Budapest
  Tóth-Juhász Eszter Budapest
  Vági Mariann *YAI200 Budapest
  Vall Petra *YAI200 Budapest
  Vanek Virág Budapest
  Varga Anett  *YAI200 Szeged
  Vélin Zorica *YAI200 Pilisborosjenő
  Veres Csilla  *YAI200 Kecskemét, Svédország
  Veres Lia Budapest, BRAZILIA
  Virág Vadász  *YAI200 Budapest, Győr
  Zámbori Zita *YAI200 Budapest XIII.

  ASHTANGA VINYASA YOGA JÓGAOKTATÓK:

  Balogh Szilvi Balaton
  Bíró Enikő Budapest
  Dr. Udvaros Ildikó Szeged
  Fehér Anna Budapest
  Fekete Timea Budapest XV.
  Horváth Diana Budapest
  Klement Szilvia Szeged
  Kovács Flóra Miskolc
  Loksa Kati Budapest, MUDITA
  Molnár Orsi Budapest
  Mónus Betti Budapest
  Oláh Szabina Budapest XVI.
  Országh Barbi Budapest, MUDITA
  Páter-Részeg Tünde Budapest, MUDITA
  Torma Ági Győr, Budapest, MUDITA