Dinamikus jóga gyakorlatok, ászanák, képek és leírások egyéni gyakorláshoz

Új hét Új ászana: minden szerdán HETI ÁSZANA TIPP
Ha szeretnétek kérdezni/beszélgetni róla írjátok meg nekünk, hogy mire figyeltek nagyon? Nektek ez kedvenc-e vagy kihívás? ..esetleg „mumus” ászana.. Kérünk osszátok meg a többi jógival/jóginivel is! Mindegyik ászanánál az oldal alján hozzá tudtok szólni.

A dinamikus összekötő elemek (vinyásza) és a hosszabb magtartott pozíciók azaz jóga gyakorlatok (ászanák) váltakoznak egymással. Az astanga jóga és a dinamikus jógairányzatok lényege, hogy a klasszikus jóga gyakorlatok, jógatesttartások (ászanák) dinamikusan összekapcsolva követik egymást. Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, ritmusát pedig a légzés adja. Az erőkifejtésen, és a hajlékonyságon van a hangsúly. Mindez erőteljes izzadáshoz vezet a jóga gyakorlatok során, amely elősegíti a méregtelenítést, s az erőnlét és jó közérzet drámai fokozódását eredményezi. Ezenközben felgyorsul a keringés, és végsőkig növekszik a rugalmasság, erőnlét, állóképesség, egyensúly és összpontosítás.

A legjobb időszak a jóga gyakorlatok, az ászanák gyakorlásához a kora reggel vagy késő este. Amikor elkezdünk reggel gyakorolni akkor először még nem olyan könnyű végrehajtani őket, mert a test még merev viszont rendszeres gyakorlással ez elmúlik.  Este a test szabadabban mozog, mint reggel, és sokkal könnyebben és gördülékenyebben sikerülnek az jóga ászanák. A reggeli gyakorlás hatására sokkal jobban fog menni a napi munka. Az esti gyakorlás viszont leviszi rólunk az egész napi terhelés előidézte fáradtságot, s felfrissít és megnyugtat bennünket.

A lényeg, hogy:  Practice and all is coming. – Gyakorolj, a többi jön magától. “  Sri K. Pattabhi Jois

Megosztás...