Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Egyéb
Események
Jógatippek
Medita Mudita
Workshop

Jógatippek

Dinamikus jóga gyakorlatok, ászanák, képek és leírások egyéni gyakorláshoz

Új hét Új ászana: minden szerdán HETI ÁSZANA TIPP
Ha szeretnétek kérdezni/beszélgetni róla írjátok meg nekünk, hogy mire figyeltek nagyon? Nektek ez kedvenc-e vagy kihívás? ..esetleg „mumus” ászana.. Kérünk osszátok meg a többi jógival/jóginivel is! Mindegyik ászanánál az oldal alján hozzá tudtok szólni.

A dinamikus összekötő elemek (vinyásza) és a hosszabb magtartott pozíciók azaz jóga gyakorlatok (ászanák) váltakoznak egymással. Az astanga jóga és a dinamikus jógairányzatok lényege, hogy a klasszikus jóga gyakorlatok, jógatesttartások (ászanák) dinamikusan összekapcsolva követik egymást. Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, ritmusát pedig a légzés adja. Az erőkifejtésen, és a hajlékonyságon van a hangsúly. Mindez erőteljes izzadáshoz vezet a jóga gyakorlatok során, amely elősegíti a méregtelenítést, s az erőnlét és jó közérzet drámai fokozódását eredményezi. Ezenközben felgyorsul a keringés, és végsőkig növekszik a rugalmasság, erőnlét, állóképesség, egyensúly és összpontosítás.

A legjobb időszak a jóga gyakorlatok, az ászanák gyakorlásához a kora reggel vagy késő este. Amikor elkezdünk reggel gyakorolni akkor először még nem olyan könnyű végrehajtani őket, mert a test még merev viszont rendszeres gyakorlással ez elmúlik.  Este a test szabadabban mozog, mint reggel, és sokkal könnyebben és gördülékenyebben sikerülnek az jóga ászanák. A reggeli gyakorlás hatására sokkal jobban fog menni a napi munka. Az esti gyakorlás viszont leviszi rólunk az egész napi terhelés előidézte fáradtságot, s felfrissít és megnyugtat bennünket.

A lényeg, hogy:  Practice and all is coming. – Gyakorolj, a többi jön magától. “  Sri K. Pattabhi Jois