Muditayoga Jóga Stúdió > Workshop  > Andrew Eppler Ashtanga Yoga Workshop

Andrew Eppler Ashtanga Yoga Workshop

 

 

Ashtanga Yoga Weekend Workshop with Andrew Eppler

Hungary, Budapest

9-11 November 2018

Muditayoga

 

A Mysore Yoga Traditions című film bemutatója és rendezője, Andrew Eppler először Magyarországon egy három napos hétvégi workshop keretében! A dokumentumfilm páratlan betekintést nyújt a Mysore-I jógatradíció eredetébe, rendezője, Andrew pedig 30 éves  gyakorlásának tapasztalatát osztja meg velünk a workshop keretében.

Az astanga vinyásza jóga tradícionális keretén belül gyakorló és oktató Andrew ötvözi tanításában a hagyományokat és a kortárs irányokat. Segítségével biztonságosan és hatékonyan építhetjük fel fizikai erőnlétünket, belső koncentrációnkat, megérezhetjük a jóga gyógyító erejét és örömét a gyakorlásunkban. Készülj még némi  varázslatra és a második sorozatba való bevezetésre is!

Mysore Yoga Traditions – The film and its director Andrew Eppler arrives to Hungary for the first time. The documentary film provides unprecedented insight into the origins of the yoga of Mysore and its director Andrew shares his 30 years of experience of the practice in the 3 days weekend workshop.

Working within the traditional framework of Ashtanga Vinyasa Yoga, Andrew will share ideas that are both traditional and contemporary about how to safely and effectively cultivate physical ability, internal concentration, healing and joy in your yoga practice. Prepare yourself for some magic and introduction to the second series too!

 

Program:

Péntek 18:00 – 20:30     Bevezetés az astangába, az alapok felfedezése

Szombat 10:00 – 12:30  Első sorozat vezetett óra

Szombat 12:45- 14:15    Mudrák, bandhák és légzés

Szombat 18:00 – 20:00  Filmbemutató – Mysore Yoga Traditions

Vasárnap 10:00 – 12:30 Bevezetés a második sorozatba

Vasárnap 12:45 – 14:30 Pránajáma és anatómia

 

Schedule:

Friday 6-8:30pm Introduction to Ashtanga, Exploring the Basic Elements

Saturday 10am-12:30pm Introduction Primary Series

Saturday 12:45-2:15pm Mudra, Bandha and Breath

Saturday 6:00 – 8:00pm Movie Premiere – Mysore Yoga Traditions

Sunday 10-12:30pm Introduction to 2nd Series Ashtanga Yoga

Sunday 12:45-2:30 Pranayama and Energetic Anatomy

 

 

Péntek 18:00 – 20:30 Bevezetés az astangába, az alapok felfedezése

Elmélet: az astanga történelme és a nyugati kultúrába való elterjedésének története. Az astanga vinyásza jóga alapelemei: légzés és bandhák, napüdvözlet és a vinyásza technika részletes áttekintése.Gyakorlat: napüdvözlet, álló pózok és néhány ülő póz. Andrew megosztja saját megközelítését a gyakorláshoz és megtanítja azokat az alapokat, melyekre a hétvége során építkezik. Andrew felfogásában a jóga a saját fizikai jóllétünk, személyes tudatosságunk és belső, mentális és érzelmi környezetünk felfedezése és kifejlesztése, amelyekkel új, hasznos mintákkal tudjuk helyettesíteni a nem megfelelő mintázatokat. Ez az óra minden jóga iránt érdeklődőnek ajánlott, gyakorlási szinttől függetlenül.

Friday 6-8:30pm Introduction to Ashtanga, Exploring the Basic Elements

The workshop will begin with a talk about the history of this style of yoga and how it has evolved into Western culture. The fundamental elements of Ashtanga Vinyasa Yoga including breath and bandha, Surya Namaskar, and Vinyasa technique will be discussed in detail. We will also practice Surya Namaskar, standing postures and some sitting postures. Andrew will share his approach to yoga practice and express basic ideas which will be used throughout the weekend. In his view, yoga is an exploration and cultivation of one’s physical wellbeing, personal awareness, and internal, mental, emotional environment which helps us all to replace inappropriate patterns with more appropriate ones. This class is for everyone who has an interest in yoga, regardless of their fitness level or how long they have been practicing.

 

Szombat 10:00 – 12:30 Első sorozat vezetett óra

Első sorozat vezetett óra, melynek során a kihívást jelentő pózokra még több figyelmet szentelünk. Andrew megmutatja, hogyan gyakoroljuk ezeket az ászanákat teljes biztonsággal. Mindannyian más kihívással nézünk szembe a gyakorlás során, így az astanga sorozat egyes ászanáinak módosításait is bemutatja. Áttekinti mikor és hogyan tudunk áttérni a teljes koncentrációjú gyakorlásra. Minden megközelítést a légzést és a bandhákat teljesen stabilan tartva magyaráz el. Az óra célja az, hogy megtanítsa az első sorozatot úgy, hogy minden gyakorló megtalalálja benne saját gyógyító, fejlődő és egész életen át tartó gyakorlását.

Saturday 10am-12:30pm  Introduction Primary Series

This will be a led Primary Series class with each breath called out. We will take time to focus on the more challenging postures and explore ideas for how to safely approach them. While working within the Ashtanga Vinyasa sequences, this class will give students options and insights for how to modify postures and approach them safely. We will also discuss when to let go of variations and move into a fully blossomed, concentrated practice. All approaches will be explained in a way that keeps the breath and bandhas stable and uninterrupted. Each of us have different challenges in the practice. The aim of this class is to teach the Ashtanga Primary Series in a way that empowers students in their own sacred, healing, evolving, life-long yoga practice.

 

Szombat 12:45- 14:15 Mudrák, bandhák és légzés

Az első sorozat vezetett óra után az ászanákról a belső gyakorlásra irányítja a figyelmet. A bandhák, amiket az astanga jógában használunk, a mudrák gyakorlásából ered. Szó lesz a mudrákról és a bandhákkal kapcsolatos speciális gyakorlatok kapnak még hangsúlyt. A mudra a jóga egy kiterjedt ága, mely magába foglal egy változatos gyakorlati készletet.  Ezen technikák segítségével a gyakorló mélyebb ismeretre tesz szert a bandhákról és a légzésben betöltött szerepükről. Ezek a gyakorlatok jelentik az ászanák alapját és elengedhetetlenek a pránajáma gyakorlásához.

Saturday 12:45-2:15pm Mudra, Bandha and Breath

After asana practice we will move on to the more subtle, internal practices. The Bandhas we use in Ashtanga Yoga are derived from Mudra practices. We will explore the subject of Mudra and the specific exercises that correspond to the Bandhas. Mudra is a vast branch of yoga and involves a very diverse set of practices. Through these techniques students can gain a much better understanding of what the bandhas do, and the role they play with breath. These practices lay a foundation for Asana and they are essential for practicing Pranayama.

 

Szombat 18:00 – 20:00 Filmbemutató – Mysore Yoga Traditions

Az Andrew által rendezett Mysore Yoga Traditions című film a Mysore-i jóga tradíció kulturális hátterébe enged betekintést. Bemutatja a kialakulását, fejlődését és azt a filozófiát, amelyen ez a globális gyakorlás alapszik. Megszólaltatja a Mysore-i jóga tradíció nagyjait, tudósait és spirituális vezetőit arról, hogy mi is maga a jóga, a jóga eredeti szándéka és mit gondolnak arról, ahogy a jógát tanítják és gyakorolják szerte a világon. A filmben nyugati jógatudósok is szerepelnek. Itt az ideje megszólalniuk azoknak az embereknek, akik ennek a vibráló jóga tradíciónak az őrzői arról, hogy hogy látják saját hagyatékukat.

Saturday 6:00-8:00pm Movie Premiere – Mysore Yoga Traditions

Mysore Yoga Traditions is an inquiry into the cultural background of yoga in Mysore, how it has evolved, and the philosophy upon which this global practice rests. The film will be an intimate glimpse into the yoga of Mysore as the elders, scholars, philosophers, yogis and spiritual leaders of the community express their views on what yoga is, its original intention, and how they feel about the way it is being taught and practiced around the world. Much has been said about yoga in Mysore by western scholars. Now it is time for the people who are the keepers of this vibrant yoga tradition to speak about how they see their own legacy.

 

Vasárnap 10:00 – 12:30 Bevezetés a második sorozatba

Könnyed bevezető a második sorozatba, amely mindenki számára elérhető. Áttekintjük a második sorozat irányába vezető átmenetet, mind a mindennapi gyakorlás, mind pedig a megfelelő időzítés tekintetében.  A haladó ászanák segítik a kiegyensúlyozott gyakorlás felépítését és átsegítenek azokon a korlátokon, amik visszatartanak az első sorozat gyakorlásában. Ennek az órának a célja a második sorozatról eloszlatni azt a misztikus ködöt, ami körbe veszi. Arra inspirálja a gyakorlókat, hogy haladjanak előre a gyakorlásukban, miközben saját testük eredendő bölcsességére hallgatnak.

Sunday 10-12:30pm Introduction to 2nd Series Ashtanga Yoga

This will be a gentle tour of 2nd series that is appropriate for everyone. We will discuss how to transition into 2nd series in daily practice and practical ideas for determining when it is appropriate to do so. Intermediate postures can help to create a more balanced practice and take us through the limitations that hold us back in Primary Series. The aim of this class is to demystify the 2nd series and to inspire students to take their practices further, while still listening to the inherent wisdom of their own bodies.

 

Vasárnap 12:45 – 14:30 Pránajáma és anatómia

A pránajáma az astanga jóga negyedik ága, a fizikai ászana és mudra gyakorlást egy hidat képez a mélyebb koncentráció és meditáció felé. A pránajáma alapjait Sri BNS Iyengar rendszerében oktatja Andrew.  Bemutatja, hogy lehet biztonságosan elkezdeni az alapok gyakorlását és beépíteni a mindennapi életbe. Elmagyarázza az idegrendszer jógikus megközelítését a pránajámával kapcsolatban. Beszél a Kundaliniről, a Szusumná, az Ida és a Pingala nádikról, a Kósákról és a Pránavájukról. Ezek a gyakorlatok az ősi filozófia részét képezik és a mély gyakorlás elengedhetetlen részei.

Sunday 12:45-2:30 Pranayama and Energetic Anatomy

Pranayama is the 4th Limb in Ashtanga Yoga and forms a bridge from the physical practices of Asana and Mudra into the more subtle realms of concentration and meditation. The basic Pranayamas of Sri BNS Iyengar’s system will be taught. We will discuss how to safely begin these practices and incorporate them into daily life. We will also discuss the yogic ideas of the nervous system that are connected with Pranayama. Kundalini, Shushumna Nadi, Ida and Pingala will be explained. The Koshas and Pranavayus will also be touched upon. These practices form part of an ancient philosophy and provide a glimpse into the inner practices of Yoga which become relevant as we go deeper into our practices.

 

Jegyárak: 220 euro egy összegben befizetve jelentkezéskor.

Az ár tartalmazza a filmpremierre való belépőt is.

A workhop csak teljes egészében látogatható, külön órabelépő nincs.

Minden szintű gyakorlót várunk, ajánlott az astanga jóga első sorozatának ismerete.

Lemondási feltételek: Regisztrációs díjat és befizetett jegyárat vissza nem térítünk, lemondási díjként felszámolásra kerül a befizetett összeg.

A jelentkező nevének egyszeri cseréje lehetséges.

Regisztráció: info@muditayoga.hu

 

 

Ticket info:   220 euro

Includes the entry fee to the movie premiere Mysore Yoga Traditions

The Workshop can only be booked as a full Workshop – sorry, no single sessions possible!

Level: All levels students are welcome, although prior experience in Ashtanga Yoga is recommended.

Cancellation policy: Please note that there will be no refunds for cancellation. The reservation fee will be charged as cancellation fee. However changing the participant’s name is allowed upon request.

Registration: info@muditayoga.hu

 

 

 

 

 

 

Megosztás...

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Anahata\Modules\SocialShare\anahata_mikado_addslashes() in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php:153 Stack trace: #0 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(123): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworkShareLink('facebook', Array) #1 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(91): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworksParams(Array) #2 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/lib/mkd.functions.php(1237): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->render(Array, NULL, 'mkd_social_shar...') #3 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share-functions.php(12): anahata_mikado_execute_shortcode('mkd_social_shar...', Array) #4 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/modules/blog/t in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php on line 153
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.