Muditayoga Jóga Stúdió > Workshop  > Laruga Glaser Ashtanga Yoga Workshop

Laruga Glaser Ashtanga Yoga Workshop

Ashtanga Yoga Weekend Workshop with Laruga Glaser

Hungary, Budapest
7-9 June 2019

Muditayoga

Laruga Glaser Budapesten ♥️

Csatlakozz te is 3 napon át tartó astanga utazáshoz! 25 éves tapasztalatával Laruga bevezet a tradícionális astanga jóga gyakorlásba; segít felfedni azt a mélységet és szeretetet, amit a jóga útján előhívhatsz magadból. Az órák kihívásával segít megnyílni és arra ösztönöz, hogy felfedezd magadban a benned rejlő lehetőségeket.

Laruga Glaser arrives to Budapest  ♥️

Join the 3-day ashtanga journey. Based on her 25 years experience Laruga teaches as an act of deep sharing and love for what yoga develops in each individual, facilitating space to open, challenge, and inspire those to realize their inherent potentia

 

Program:

Péntek 15:00-17:00: Astanga Első Sorozat vezetett óra

Szombat 10:00-12:00: Mysore gyakorlás

Szombat 14:00-16:30: Vinyásza tudatosítás

Vasárnap 10:00-12:00: Mysore gyakorlás

Vasárnap 14:00-17:00: Hátrahajlítások, Bevezetés a Haladó Sorozatba

 

Schedule:

Friday 3pm-5pm: Asthanga Yoga Full Primary Series – Led Class
Saturday 10am-12:00pm: Mysore Class
Saturday 2pm-4:30pm: Vinyasa integration
Sunday 10am-12:00pm: Mysore Class
Sunday 2pm-5:00pm: Backbending, Introduction to Intermediate Series

 

Session1:

Ashtanga Yoga Teljes Első Sorozat Vezetett óra

Péntek 15:00-17:00
Az Astanga Jóga átfogó megtapasztalásához, az Első Sorozat a tradícionális vinyásza stílusban, szanszkrit számolással került levezetésre az elejétől a végéig. A vezetett órán közvetlen kapcsolatba kerülhetsz a gyakorlás áramlásával. Minden gyakorlási szintnek.

Ashtanga Yoga Full Primary Series Led Class

Friday 3pm-5pm                                                                                                                            For the complete Ashtanga Yoga experience, the Primary Series will be instructed with the traditional vinyasa method emphasized and counted in Sanskrit from start to end. Here you will come in direct contact with flow of the practice uninterrupted. For all levels.

 

Session2 and session4:

Mysore Gyakorlás

Szombat 10:00-12:00: Mysore gyakorlás  és  Vasárnap 10:00-12:00: Mysore gyakorlás

Az Astanga jógát tradícionálisan Mysore stílusban tanítják, mely a leghatásosabb megközelítés a gyakorlás elsajátításához és megértéséhez. A Mysore név egy dél-indiai város nevéből származik, ahol Sri. K. Pattabhi Jois élt a családjával, tanult és tanított. A Mysore egy felügyelet mellett végzett gyakorlási forma, amelyben az ászanák egymás után kerülnek bevezetésre és megtanításra, így a tanuló magabiztosan emlékezetébe vésheti a sorozatot. Az így felépített gyakorlás a tudatosság, a szilárdság és a nyugalom érzését adja. Az órán a tanuló a saját ritmusában halad a tapasztalt tanító felügyelete mellett. Korábbi Astanga jóga tapasztalat szükséges a részvételhez.

Mysore Class

Saturday 10am-12:00pm: Mysore Class and  Sunday 10am-12:00pm: Mysore Class 

Ashtanga Yoga is traditionally taught in the “Mysore” style and is the most impactful approach in learning and understanding the practice. The name Mysore is derived from the actual city located in Southern India where Sri K. Pattabhi Jois lived, studied, taught and raised his family for most of his life. Mysore is also deemed as supervised self practice where the āsanas (postures) are introduced and taught, one at a time, so the student can easily memorize the sequence with both confidence and comfort, ultimately building the skills to move through the practice in a way that instills a sense of empowerment, steadiness and calm. In class the student will advance at their own rate with the guidance of an experienced teacher. Prior Ashtanga yoga experience is recommended.

 

Session3:

Vinyasa tudatosítás

Szombat 14:00-16:30

A workshopon kiemelt figyelmet szentelünk a Vinyāsá-nak, a légzéssel tudatosan összehangolt mozdulatoknak. Megkeressük az instabil területeket és elmélyülünk abban, hogyan erősödj, óvatosan és odafigyelve a belső igazításra építve. A Tristhānam (ászana, légzés, tekintet) gyakorlatban, minden mozdulatban történő használatára fókuszálunk, mely a nyugodt középpont és az érzékek visszavonásához a Pratyāhāra-hoz vezet. Megtanuljuk aktiválni és megnyitni a test energiacsatornáit, feszültség nélkül. Fedezd fel az egyensúlyt, a támaszt és az integritást az erő alapú pózokban, mint a hátraugrás vagy előre ugrás, és a kihívást jelentő pózok és átmenetek részletesen lebontásában. Minden gyakorlási szintnek.

Vinyasa integration

Saturday 2pm-4:30pm

In this workshop special attention will be focused on moving with conscious awareness, in union with conscious breath, otherwise known as Vinyāsa. Trouble shooting areas of instability that may be present, you will delve more thoroughly into how to build strength, with care and attention, building upon internal alignment. Focused points of attention will include practical application of Tristhānam (posture, breath, gaze) into each movement, promoting a calm center and accessing sense withdrawal, known as Pratyāhāra. Learn to activate and open the energy channels of the body without strain. Discover balance, support and integrity in strength-based postures such as techniques for jumping back and jumping through as well as structural breakdown of challenging poses and transitions. For all levels.

 

Session5:

Vasárnap 14:00-17:00

Könnyed hátrahajlítás

A hátrahajlítás paradoxona, hogy egy időben kell, hogy erősek és lágyak legyünk egyszerre, egyesítve az erő és az önátadás energiáit. Tanuld meg a hátrahajlítás alapelemeit a test természetes áramlásával történő összhangján alapulva. Tanuld meg használni az aktív elengedés koncepcióját. Amikor aktívan elengedsz, megtapasztalod a földelő mechanizmusokat a lefelé áramló energia kialakítása érdekében, miközben teljes mértékben használjuk a légzést, hogy ezután kiterjesszük és mélyítsük a pózt. Tanuld meg az alapvető technikákat, mellyel megtalálhatod a tested mélységét és erejét, mindeközben pedig elengedni is megtanulsz. Minden gyakorlási szintnek.

Bevezetés a Haladó Sorozatba

A Nādī Śhodana Haladó Sorozat jelentése idegrendszert tisztító, mely az Első Sorozat tisztító hatására és az energia összegyűjtésére épül. Mélyebb hátrahajlításokkal és előrehajlásokkal, karon egyensúlyozó pózokkal a Haladó Sorozat az egymással szembenálló erőket integrálja, nagyobb egységet illetve mentális és fizikai erőt alakítson ki, megnyitva a tudatosság belső fényét a gyakorló számára. Legyél akár kezdő vagy már tapasztalt gyakorlója a Haladó Sorozatnak, ez a workshop újfajta betekintést ad és inspirációt nyújt a már felépített gyakorlásodnak is. Minden gyakorlási szintnek.

Sunday 2pm-5:00pm

Backbending with ease

The paradox of backbending is that we must be firm and soft at the same time, uniting the energy of strength and surrender. Learn the basic components of backbending with integrity to the natural flow of the body. In addition, learn to understand the concept of active release. When actively releasing, we experience the use of grounding mechanisms to establish the downward flow of energy while fully utilizing the breath to then be able to expand and deepen. In this workshop learn the foundational techniques that allow the body to find its depth and strength while at the same time letting go. For all levels. For all levels.

Intermediate Series Introduction

NādīŚhodana Intermediate Series, otherwise known as nādīśhodana, meaning nervous system cleansing, builds upon the culmination of energy and purification within the practitioner built from the foundation of Primary Series. With deeper backbends and forward bends as well as arm balances, the Intermediate series integrates the use of opposing forces to garner greater unity and strength, both mental and physical, opening the internal light of awareness within each individual. Whether new to the practice of Intermediate Series, or an experienced practitioner, this workshop will invoke new insights and inspire your already existing practice. For all levels.

 

 

Részvételi díj: 260 euro/fő.

Jelentkezés: info@muditayoga.hu

A workshop csak teljes egészében látogatható, külön órabelépő vagy napi belépő nincs.

Lemondási feltételek: Regisztrációs díjat és befizetett jegyárat vissza nem térítünk, lemondási díjként felszámolásra kerül a befizetett összeg.
A jelentkező nevének egyszeri cseréje lehetséges.

Helyszín:Budapest. Pontos helyszín egyeztetés alatt, létszámtól függően változhat. Erről később minden jelentkezőt értesítünk.

Ticket info:

Regular ticket from 21 February: 260 EURO

Registration: info@muditayoga.hu

Cancellation policies: We do no refund the registration fee and the ticket price. The payed amount will be charged as a cancellation fee.
One-time change of candidate name is possible.

 

Biográfia – Laruga Glaser

Larugát fiatal korától kezdve lenyűgözte a test-elme kapcsolódása és a spirituális gondolkodás. Ez vezette el 1996-ban a jóga gyakorlásához, miután jógafilozófiát tanult. 1998-ban bukkant rá az Astanga Jógára, és ettől kezdve odaadóan, napi szinten gyakorol. Az indiai Mysore-ban hosszú időt töltött a KPJAYI-n, ahol Sri K. Pattabhi Jois tanárától és vezetőjétől tanult, majd unokájától R. Sharath Jois-tól. Laruga 11 alkalommal járt a KPJAYI-n, miután 10 év alatt felépítette a gyakorlását. Haladó szintű gyakorló és Level 2 Authorized Teacher. Sokéves gyakorlása után kezdte el oktatni a jógát, 25 éves tapasztalata alapján és elkötelezett a parampara tradíció tanítása iránt. Tanításával Laruga segít felfedni azt a mélységet és szeretetet, amit a jóga útján előhívhatsz magadból. Az órák kihívásával segít megnyílni és arra ösztönöz, hogy felfedezd magadban a benned rejlő lehetőségeket. Jelenleg Laruga Astanga Jóga programot vezet a Yogayama-ban Stockholmban, emellett workshopokat és elvonulásokat tart a világ több pontján.

Biography – Laruga Glaser

Since a young age Laruga has been fascinated with mind/body connections and spiritual thought which later attracted her to the practice of yoga in 1996 after a sincere connection and study of yoga philosophy. It was not until she stumbled upon Ashtanga yoga when she began the journey, immersing herself into a devoted practice a few years later in 1998. Since then, she has continued to draw inspiration from her daily visit to the mat, along with long-term studies of Ashtanga Yoga at KPJAYI in Mysore, India, practicing under the guidance of the late Sri K. Pattabhi Jois, and who she considers her principle teacher and guide, his grandson R. Sharath Jois. Laruga has made 11 trips to KPJAYI and began her studies there after 10 years of established practice. An advanced level practitioner and student of yoga as well as a Level 2 Authorized Teacher, Laruga entered into teaching after years of sustained practice and brings with her a combined total over 25 years experience instructing body movement. In turn, she is dedicated to teaching the method of Ashtanga yoga to its fullest capacity, cultivating transparency to the tradition, and the deeply rich lineage the practice originates, otherwise known as parampara. Through it all, Laruga teaches as an act of deep sharing and love for what yoga develops in each individual, facilitating space to open, challenge, and inspire those to realize their inherent potential. Currently Laruga directs the Ashtanga Yoga program at Yogayama in Stockholm, Sweden and teaches workshops and retreats internationally.

 

Megosztás...
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.