Muditayoga Jóga Stúdió > Medita Mudita  > Te vezeted a kocsidat?

Te vezeted a kocsidat?

योगश्चित्तवृत्तिनिरोधः॥२॥
yogaś citta-vṛtti-nirodhaḥ ||1.2||

A jóga az elme (citta) forgásainak, mozgásának (vṛtti) megszüntetése, kioltása (nirodhaḥ) azaz a leigázása a tudatfolyamatoknak (citta-vṛtti).
Óceáni hasonlattal élve: az elmeműködés hullámainak lecsendesítése.

Pattabhi Jois azt mondja, hogy nem a test merev, hanem az elme.
Itt Mysoreba Ajaynál (Ajay Kumar Sthalam8 Ashtanga vinyasa yoga shala) gyakorlok most amikor e sorokat írom, ha vmi nem megy és nem tudjuk megcsinálni akkor Ajay azt mondja nem a tested nem tudja, hanem az elméd.  Mindenkinek vannak olyan pillanatai a gyakorlásában amikor úgy érzi nem megy, nem sikerül amit szeretnénk; egy ilyen helyzetben voltam és mondtam Ajaynak, hogy nem tudom megcsinálni, erre Ajay megkérdezte: szoktál autót vezetni? Mondtam, hogy persze. Ajay: ott ki kormányoz? Mondtam, hogy én.
Ajay: úgy képzeld el mint amikor ott ülsz a kormány mögött, te vagy a sofőr,  és arra megy az autó amerre vezeted.

Bár az ászana gyakorlás csak a harmadik ága a jógának és nem ez a célja, mégis -mivel ebben a fizikai világban élünk- a fizikai gyakorlás közben megmutatkozhatnak az elme müködés változásai, mozgásait, mozdulatlansága.

Ami fent az lent – ami az elmében az a gyakorlásában.

Megosztás...

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Anahata\Modules\SocialShare\anahata_mikado_addslashes() in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php:153 Stack trace: #0 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(123): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworkShareLink('facebook', Array) #1 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php(91): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->getSocialNetworksParams(Array) #2 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/lib/mkd.functions.php(1237): Anahata\Modules\SocialShare\SocialShare->render(Array, NULL, 'mkd_social_shar...') #3 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share-functions.php(12): anahata_mikado_execute_shortcode('mkd_social_shar...', Array) #4 /home/mudiahu1/public_html/wp-content/themes/anahata/framework/modules/blog/t in /home/mudiahu1/public_html/wp-content/plugins/mikado-core/shortcodes/socialshare/social-share.php on line 153
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.