Muditayoga Jóga Stúdió > Egyéb  > A dream come true:) élménybeszámoló a tavalyi zágrábi Kino workshopról:

A dream come true:) élménybeszámoló a tavalyi zágrábi Kino workshopról:

Emlékszem tavaly nyáron nagyon készültünk. Jó előre megszerveztük, hogy a horvátországi jógatáborunkból ( https://www.muditayoga.hu/yogaholiday/ )

hazafelé menet megállunk Zágrábban, Kino hétvégi workshopján, ahol meg is hívtuk Kino-t Magyarországra, amire ő igent mondott!

Ezzel egy régi nagy álmom teljesült, és úgy gondolom sok embernek is fog június első napjaiban Budapesten:)

Már útközben sokat beszélgettünk vajon milyen lesz a workshop? Milyen lesz a vezetett óra? Ráadásul ilyen sok emberrel egyszerre..?

Én mysore gyakorlás párti vagyok, de ez a vezetett óra szuper volt: Kino nagyon-nagyon lassan számol és végig igazított. Azt gondolom, hogy bátran akár kezdőként, nemolyanrég’ gyakorlóként is végig követhető a gyakorlás mindenkinek.

Kino az igazításokban nem a könnyű helyzeteket ragadta meg: emlékszem az egyik MaricsiC-ben a dristi arra ment el..:) ahogy Kino egy srácot addig-addig igazgatott, amíg össze tudta kulcsolni a kezét.

A workshop tényleg mágikus volt: Kino mindent elmondott, majd megmutatott többször, lassan is és persze közben a hangja sem rebbent úgy ment fel lassan kézenállásba. Majd le is vezette az oda vezető utat, végig járkált körbe-körbe és segített mindenkinek, teljes figyelemével ott volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen az órán senki sem érezte magát egyedül, támasz nélkül, mert párokban/mini csoportokban dolgoztunk és a végén valahogy mindenki felment kézenállásba, még az is aki elsőre próbálta.

 

A csavarásoknál és a hátrahajlításoknál sok ászanát vettünk az első és második sorozatból és még más segítő ászanákat is. Segítő nyitó-nyújtó mozdulatokat a légzéssel és bandhák tudatosításával összehangolva, ezáltal is segítve a tudatos és meditatív gyakorlást. Minden pozíciónak volt sok alternatívája, ha valakinek valami túl sok volt. Megvolt minden lépcsőfok, így mindenki a kezdőtől a haladóig aktívan tudott részt venni az órákon.

 

Az órákon a teljes fókusz a tudatos gyakorláson volt, amihez Kino gyönyörű mantra éneke adta meg a kezdést.

Volt egy kijelölt időpont az egyik óra után, amikor lehetett Kinoval személyesen beszélgetni, könyvet dedikáltatni és fotót készíteni.

Nekem a hab a tortán a workshopon az volt, amikor a könyv dedikációkor Kino mindenkinek más pár sort írt és nekem beletrafált, pedig még nem is vettük a hátrahajlításokat 🙂

és meg is jött Indiában amit írt, szóval tényleg mágikus volt!

A jóga gyakorlás és tanítás útján járva azt vallom, hogy legyen egy vagy kettő tanárod, akinél napi szinten vagy rendszeresen gyakorolsz. Aki ismer, aki látja a gyakorlásod fejlődést napról napra, hónapról hónapra, évről évre. Gondolom ezzel sokan egyetértetek.

Régen nagyon sok workshopra jártam, mostanában már, nem az előző gondolataim miatt.

Viszont a zágrábi workshop előtt már rég voltam új tanárnál és kíváncsi voltam mennyire lesz ez egy mély gyakorlás. Hát az volt! Nagyon sok inspirációt kaptam, megláttam új utakat pl. egy ászana felvételében, hogyan könnyebb, tudatosabb.

A lehetőségek határtalanok és mindenkinek adottak: így várunk is mindenkit a kezdőtől a hetes sorozat gyakorlókig😊 sok szeretettel Budapesten 🙂

नमस्ते
NAMASTE

 

 

 

 

 

Megosztás...
WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.